Het veerpont aan De Laks in Oud-Turnhout
RV Het veerpont aan De Laks in Oud-Turnhout

Veerpont zet je vanaf zondag weer het kanaal over

Fietsers en wandelaars kunnen vanaf zondag 5 mei opnieuw het kanaal Dessel-Schoten oversteken ter hoogte van De Laks in Oud-Turnhout. De overzet wordt er terug in gebruik genomen. De heropening gaat gepaard met festiviteiten.

Vorig jaar werd beslist om het charmante veerpont ter hoogte van Burcht Hertog Jan te voorzien van een motor. De gemeente kwam op die beslissing terug. De overzet kreeg geen motor, maar is wel in zijn glorie hersteld. Vanaf zondag 5 mei kunnen wandelaars en fietsers het veerpont gebruiken om van De Liereman naar de Ravelse Bossen te gaan. “Met de heropening van de overzet worden de natuurgebieden aan weerszijden van het kanaal met elkaar verbonden en toegankelijker gemaakt.

Naar aanleiding van de heropening en de start van het nieuwe overzetseizoen, valt er zondag van 13 uur tot 18 uur heel wat te beleven. Ter hoogte van het veerpont is een toeristische markt voorzien, net als een deathride, kinderanimatie en begeleide wandelingen. “De Koninklijke Harmonie Sint-Antonius en het MUZO-ensemble brengen extra leven in de brouwerij en ook Peter Van Asbroeck zal je er tegen het lijf lopen”, klinkt het bij de gemeente.

Vanaf 5 mei is de overzet geopend tot en met de laatste zondag van september. In mei, juni en september geraak je van woensdag tot en met zondag van 11 uur tot 18 uur met het veerpont aan de overkant van het kanaal. In juli en augustus kan je het veerpont elke dag gebruiken van 11 uur tot 18 uur. “De overzet wordt bestuurd door mensen uit de sociale tewerkstelling én door jobstudenten. Bezoekers kunnen op het zomerterras aan de nieuwe kiosk rustig pauzeren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer