Het gerechtsgebouw in Turnhout
Jef Van Nooten Het gerechtsgebouw in Turnhout

Vrouw kweekt zelf cannabis in slaapkamer: “Om uit het drugsmilieu te blijven”

Een vrouw uit Oud-Turnhout werd betrapt op het telen van enkele cannabisplanten. “Ik kweek de plantjes zelf zodat ik me niet in het drugsmilieu moet begeven”, vertelde ze aan de rechter. Ze riskeert een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden.

De 27-jarige V.B. uit Oud-Turnhout gaf een tijd onderdak aan R.R. (28) uit Antwerpen. Toen hij betrapt werd op het bezit van 6 gram cannabis voerde de politie een huiszoeking uit in de woning waar hij op dat moment verbleef. “In de slaapkamer van V.B. werden enkele cannabisplanten aangetroffen. Er waren al meerdere oogsten geweest”, zegt de openbare aanklager.

V.B. verklaarde aan de politie dat ze al sinds haar 13de cannabis rookt om medische redenen. “Ik kweek de plantjes zelf zodat ik me niet in het drugsmilieu moet begeven om cannabis te kopen”, aldus de vrouw.

Haar advocaat vraagt een opschorting van straf zodat V.B. haar werk als opvoedster kan behouden. Het openbaar ministerie vindt en opschorting van straf een brug te ver. “Zelfs al ging het maar om een aantal planten en alleen voor eigen gebruik: we kunnen niet tolereren dat mensen thuis cannabis kweken. Ik vraag een voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden.”

Ook tegen R.R. uit Antwerpen werd die straf gevorderd. Vonnis op 24 mei.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer