Een sportvisser aan de Donk. Door een beveiligde steiger te bouwen, maakt de stad het ook voor mensen met een fysieke beperking mogelijk om hier een lijntje uit te gooien.
Ronny De Coster Een sportvisser aan de Donk. Door een beveiligde steiger te bouwen, maakt de stad het ook voor mensen met een fysieke beperking mogelijk om hier een lijntje uit te gooien.

Veilige hengelsteigers voor personen met een handicap aan Donk of Liedtsparkvijver

Het Oudenaardse stadsbestuur gaat akkoord met het voorstel van sp.a-gemeenteraadslid Dagmar Beernaert om te investeren in toegankelijke hengelsteigers voor personen met een beperking. De steigers komen aan de Donk of Liedtsparkvijver.

“In Moerbeke-Waas aan de kreken werd al een aangepaste hengelsteiger aangelegd, met een houten boord die ervoor zorgt dat rolstoelen niet in het water kunnen rollen en aangepaste inkepingen voor hengels. Oudenaarde telt heel wat vissers, dus het leek mij een goed idee om ook hier een voorstel te doen om toegankelijke hengelsteigers aan te leggen”, zegt Dagmar Beernaert. “Een veilige en comfortabele hengelsteiger zorgt ervoor dat vissers met een rolstoel of vissers die niet zo goed ter been zijn ook van hun hobby kunnen genieten.” Ze lanceerde haar voorstel in de stedelijke commissie Sport, waar het ook is aanvaard.

Twee steigers

“Er werd op de commissie beslist om twee steigers aan te leggen. Momenteel wordt bekeken waar die best kunnen komen: aan de Donk of aan de vijver in het Liedtspark. Je moet immers ook rekening houden met een toegankelijke parkeerplaats voor personen met een handicap dichtbij en een verharde ondergrond naar de hengelsteiger toe”, bedenkt Beernaert. “Ik ben blij dat op mijn voorstel is ingegaan en denk dat we in onze stad per sporttak moeten bekijken hoe we sporten toegankelijk kunnen maken voor iedereen”, besluit het oppositieraadslid.

Lees meer