Bewoners van de Deinzestraat begrijpen het uitstel niet. "Al jaren klagen we de hinder aan", vertellen ze.
Ronny De Coster Bewoners van de Deinzestraat begrijpen het uitstel niet. "Al jaren klagen we de hinder aan", vertellen ze.

Buurt ontgoocheld: herstelling lawaaierige Deinzestraat minstens twee jaar uitgesteld

“We hebben hier al met de geluidsmeter gestaan en meer dan 90 decibel gemeten, maar politici blijven de herstelling maar uitstellen”

De geplande herstelling van de Deinzestraat (N459), de gewestweg tussen Oudenaarde en Kruishoutem, is met minstens twee jaar uitgesteld. “Onbegrijpelijk vinden onwonenden. Zij klagen al jaren over hinder door lawaai en trillingen.

“Twee jaar geleden hebben we al aangeklaagd, dat onze straat als gevolg van het slecht wegdek veel overlast veroorzaakt op vlak van geluid en trillingen. Bij geluidsmetingen hebben we toen vastgesteld dat het verkeer hier vaak meer dan 90 decibel lawaai produceert. Dat komt vooral doordat de betonplaten van de rijweg niet meer op gelijke hoogte liggen. Daardoor raast het verkeer -dat hier vaak ook veel harder rijdt dat de maximaal toegelaten 70 kilometer per uur- telkens over drempels. Vooral vrachtauto’s en bestelwagens die een lege aanhangwagen trekken, maken een hels kabaal als ze over dit slechte wegdek denderen”, getuigt René Lamarcq, die langs de Deinzestraat woont.

“Twee jaar geleden heeft de politiek ons beloofd om hier iets aan te doen, maar er is niets gebeurd. Men blijft de zaak uitstellen en wij zijn dit grondig beu”, verwoordt René Lemarcq de onvrede van de buurt.

“Alvast niet vòòr 2021”, zegt minister

“Het stadsbestuur van Oudenaarde dringt onvoldoende aan bij Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Oost-Vlaanderen om deze weg aan te pakken”, zegt ook Groen-gemeenteraadslid Steven Bettens nadat zijn partijgenote Elisabeth Meuleman in het Vlaams Parlement van de minister te horen kreeg dat er geen plannen zijn om de Deinzestraat snel aan te pakken.

“Door een gewijzigde budgettering is de N459 niet meer is opgenomen op het investeringsprogramma van het Agentschap Wegen en Verkeer voor het jaar 2019. Het eventueel vernieuwen van de rijweg kan volgens het huidig investeringsprogramma van AWV ten vroegste aanbesteed worden in 2021”, staat in een antwoord van de minister.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer