Ronny De Coster

Eine maakt zich op voor 166ste Aloud Vermaarde Koddige Fietel

In de Oudenaardse deelnemeente Eine maken ze zich na het succesvolle reuzenfeest van afgelopen weekend op voor hun jaarlijkse hoogdag: de Aloud Vermaarde Koddige Fietel trekt zondag 22 september door de straten. Na de acht vaste groepen treden zes VVP-Fietelgroepen op.

“Prosper met de Kruiwagen en Deur” stapt helemaal vooraan, gevolgd door de de Koninklijke Ruitermaatschappij Sint-Eligius Eine. Dan komen de Eine reuzen Proostie, Mele, Fietje en Nestie, die vorige zondag nog hun honderdste verjaardag vierden. De Eine Kopjes, de Eine Majorettes, De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, de Berendrijver en en zijn beren en tenslotte de Paardjes met paardentemmer maken het luik van de vaste fietelgroepen compleet.

Zes VVP-Fietelgroepen zijn van de partij voor het tweede deel van de stoet. Taille Unique brengt Ienientwieje, De Lemmies voeren Neenonderzevenennegentegduist-Neenonderdientagtig op. De Pilsjaars spelen In Karanteine. De Tempeliers treden op met het stuk ’t Is niet te (t)(z)iene vandejoare

Mochten de mossels vleugels en, ze zoen niet verre vliegen, voeren de Oda Boys aan. De groep De Puntjes sluit af met ’t Moe moes zo goe die zeen!

Optredens op acht plaatsen

De groepen treden achtereenvolgens op aan Royal’s Pub, Café Bizon, WZC Scheldekant, het Prosperpleintje, op de hoek Fietelstraat en Omloop, aan Bakkerij Taerwe, voor de eretribune aan café De Biertonne en aan Café De Winter. Aan Bakkerij Taerwe baat ’t Eins Feestkomitee een bar uit. De Chiro Eine voorziet een hamburgerkraam en drankgelegenheid in de Fietelstraat. Daar staat voor het eerst ook een overdekte zittribune.

De prijsuitreiking vindt plaats rond middernacht in café De Biertonne.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer