Heuvelheem hangt de stad vol kaartjes.
Foto Ronny De Coster Heuvelheem hangt de stad vol kaartjes.

Heuvelheem schreeuwt nieuwe start in heel de stad uit

Heuvelheem, het bekende dienstverleningscentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking, heeft gisteren op verschillende plaatsen in Oudenaarde, Kruishoutem en Deinze honderden kaarten aan touwtjes opgehangen. "We nemen een nieuwe start mét een nieuw logo en schreeuwen dat uit", klinkt het.


Gestopt waren ze natuurlijk niet bij Heuvelheem. "Maar we hebben een heel grote ommezwaai gemaakt, die we aan het grote publiek willen bekend maken", zegt Lies Ouvry, die nu anderhalf jaar aan het roer staat van de organisatie.


De grote verandering bij de gehandicapteninstelling heeft te maken met de manier waarop haar 'cliënten' in de toekomst kiezen welke begeleiding ze willen.


Heuvelheem heeft in Oudenaarde, Wannegem-Lede en Deinze zeven vestigingen, waar mensen met een beperking deelnemen aan dagactiviteiten. Aan de Burgschelde runnen ze, begeleid door medewerkers van Heuvelheem een bistro. "Anderen zijn actief in crea-ateliers, in tuinactiviteiten of in semi-industriële werkzaamheden", licht de directeur toe.


(DCRB)

Lees meer