2 Gilles Simoens met microfoon bij een cd van zijn idool Elvis Presley.
Ronny De Coster Gilles Simoens met microfoon bij een cd van zijn idool Elvis Presley.

Iedereen wil Gilles na kermisoptreden

ZOON VAN SCHEPEN SIMOENS PLOTS VEELGEVRAAGDE ZANGER

Eén keer zingen op de kermis kan grote gevolgen hebben. Dat ondervindt Gilles Simoens (13) uit Volkegem. Sinds hij vorige zaterdag voor het eerst zingend op een podium stond in Etikhove en er de tent op stelten zette, hangen organisatoren aan de telefoon om de nieuwe ster te boeken.

Gilles Simoens blijft de wereld verbazen. De zoon van de Oudenaardse schepen Peter Simoens en provincieraadslid Vera De Merlier (Open Vld) haalde maanden geleden nog de nationale media met voor zijn leeftijd al grote politieke ambities en ideeën. In Oudenaarde staat de jonge knaap bekend als de zoon-van die op alle festiviteiten mee handjes schudt.


Nog sneller dan in de politiek, lijkt de jonge Volkegemnaar muzikaal een vlucht vooruit te nemen. Vorig weekend zette Gilles de feesttent op de kermis van Etikhove in rep en roer door enkele bekende rocknummers te coveren. Op de socialenetwerksite Facebook gonst het van laaiend enthousiaste reacties.


"Ja, het is me wat. Ik word de jongste dagen overdonderd door lovende commentaren", zegt Gilles over de aandacht die hem te beurt valt. "Ik wist niet dat ik zo veel fans had", grapt hij.

2 De rijzende ster in volle actie op de kermis.
Ronny De Coster De rijzende ster in volle actie op de kermis.

Toeval

"Het is allemaal ook zo toevallig gekomen. Ik was op een feest in onze straat een keer in de sfeer geraakt en begon toen te zingen. Iemand filmde dat en zette het op het internet. De "Mannen van Etikhove" hadden dat filmpje gezien en kwamen op het idee om mij een paar nummers te laten zingen op hun snorrenkermis. Ik heb de voorbije weken intensief gerepeteerd, zodat ik een paar sterke nummers goed onder de knie had. Ik stond zelf versteld van de ambiance tijdens mijn optreden. Ik heb me vreselijk geamuseerd en het publiek kennelijk ook", blikt Gilles terug.


Die "sterke nummers" die hij brengt, dat is niet meteen hedendaagse muziek: Gilles' grote idolen zijn Elvis Presley, Frank Sinatra en Neil Diamond.

Studentenclubs

En het lijkt erop, dat hij best met dat repertoire doorgaat. "Ik kreeg deze week al een massa aanvragen voor optredens. Ze willen me op privéfeestjes voor onder meer verjaardagen. Ook twee studentenclubs uit Gent en Kortrijk hebben al gebeld. Het overdondert me toch een beetje", bekent Gilles. Hij lijkt alvast van plan om het ijzer te smeden terwijl het heet is.


"Ik heb nu heel veel zin gekregen om op te treden. Natuurlijk mag dit mijn schoolwerk niet in het gedrang brengen. Ik zal alleen muziekopdrachten aanvaarden tijdens de weekends en op vakantiedagen", neemt de jonge ster zich voor.


En of hij nu later charmezanger of politicus wordt? "Het een sluit het ander niet uit. Ik denk dat de combinatie uitstekend zou zijn", besluit Gilles.

Lees meer