Industriereus Willy Naessens brengt 15 bedrijven bijeen

Bedrijvenpark De Bruwaan biedt plaats aan KMO's en groothandel, maar niet aan baanwinkels

Tien tot vijftien bedrijven vinden de komende maanden onderdak in het nieuwe Bedrijvenpark De Bruwaan aan de Westerring (N60) in Oudenaarde. “Hier kunnen niet alleen KMO’s, maar ook groothandelaars met een showroom terecht. Maar voor zogenaamde baanwinkels voor kleinhandel zal hier geen plaats zijn”, benadrukt Dirk Deroose, CEO van bouwheer Group Willy Naessens Industriebouw.

3 De eerste kopers en huurders waren vandaag bij de voorstelling van het nieuwe bedrijventerrein aanwezig.
Ronny De Coster De eerste kopers en huurders waren vandaag bij de voorstelling van het nieuwe bedrijventerrein aanwezig.

De nieuwe bedrijvenmarkt is 15.000 vierkante meter groot. Naargelang de indeling en de plaats die gebruikers wensen, zal hier plaats zijn voor tien tot vijftien bedrijven”, zegt Dirk Deroose.

“Met deze bedrijfsunits mikken we op lokale bedrijven, KMO’s die ervoor kiezen om zich in Oudenaarde te vestigen. Ze hebben door de nabijheid van de N60 alvast het voordeel dat ze makkelijk bereikbaar en ook goed zichtbaar zijn. Dat is vooral interessant voor groothandelsbedrijven. Zij kunnen bij hun bedrijfshal ook een showroom voorzien voor hun klanten”, zegt Deroose.

Geen kleinhandel

“Let wel: we spreken dan wel uitsluitend over groothandel. Een bedrijf dat verkoopt aan particulieren, kan zich hier niet vestigen. Wij mogen hier immers geen kleinhandel organiseren. Dat was een strikte voorwaarde die het stadsbestuur had opgelegd. Het wil daarmee vermijden dat er nog meer baanwinkels zouden komen, die de concurrentie met de handel in de binnenstad nog zouden verhogen. Dat zal hier dus niet het geval zijn”, maakt Deroose zich sterk.

Ruim de helft al toegewezen

De Group Willy Naessens biedt de panden in Bedrijvenpark De Bruwaan zowel te koop als te huur aan.

De eerste firma’s die naar het bedrijvenpark komen zijn tussentijds gekend. Het zijn onder meer badkamerspecialist Facq, electrogroothandel Cebeo, het labo Medix Laboratoires, cv-installateur VDH Service en ICT-bedrijf Uvion. “Al ruim de helft van de beschikbare ruimte is toegewezen. Gezien de grote vraag aan units zou ook de tweede bouwfase snel van start kunnen gaan”, gelooft Dirk Deroose.

"De bouw van het bedrijvencentrum is goed nieuws voor onze stad”, reageert de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). Hij is vooral tevreden omdat de nieuwe bedrijvenmarkt van 15.000 vierkante meter is opgetrokken op zogenaamde restgrond.

“Dit terrein was al jaren eigendom van de firma Solvay. Omdat zij er niets mee deden, hebben we hen aangespoord om het van de hand te doen. Op die manier raakt een lege plek midden het bestaande industriegebied opgevuld. Zonder dat we dus ruimte moeten aansnijden, zien we hier nieuwe bedrijven komen en tewerkstelling creëren”, prijst De Meulemeester zich gelukkig.

3 Zo zal het afgewerkte gebouw eruit zien.
Repro Ronny De Coster Zo zal het afgewerkte gebouw eruit zien.
3
Repro Ronny De Coster

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer