Misschien kan ook de heraangelegde Markt van Oudenaarde nog wat boompjes verdragen?
Ronny De Coster Misschien kan ook de heraangelegde Markt van Oudenaarde nog wat boompjes verdragen?

Klimaatvriendelijke en groene stad: Oudenaarde wil 500 “toekomstbomen” aanplanten

500 nieuwe bomen planten de komende vijf jaar en er dan ook zorg voor dragen: dat is wat Oudenaarde wil realiseren om zich te profileren als klimaatvriendelijke en groene stad. “En we gaan niet zomaar bomen planten, maar voor elke gekozen plaats uitkienen welke boom daar best past”, kondigen schepen John Adam en burgemeester Marnic De Meulemeester samen aan.

“In ons bestuursakkoord hamerden we al op het belang van een klimaatvriendelijke en groene stad en uit de eerste resultaten van het inspraaktraject ‘Maak Oudenaarde Mee’ blijkt nu dat dit ook bij onze inwoners hoog op het prioriteitenlijstje staat”, zegt burgemeester Marnic de Meulemeester (Open Vld).

“Eerder dan kriskras bomen aan te planten die op termijn dan toch afsterven en moeten gerooid worden, hebben we onderzocht welke soort boom op welke plaats de beste ontwikkelingskansen krijgt. Zo worden bomen aangeplant die kunnen uitgroeien en een meerwaarde kunnen bieden voor de omgeving en de algemene levenskwaliteit”, vult schepen van Openbare Werken John Adam (Open Vld) aan.

Vijfjarenplan

En dat gaat volgens hem verder dan enkel de keuze van de boomsoort. “We zullen ook bij het ontwerp van nieuwe stadsontwikkelingsprojecten rekening houden met onze duurzame bomenvisie. Binnen een termijn van vijf jaar komen er zowel in het centrum als in de verschillende deelgemeenten minstens 500 toekomstbomen”, maakt Adam zich sterk.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • MARNIC DESMAELE

    Prachtig initiatief maar ook niet vergeten dat deze ook een degelijke onderhoudssnoei nodig hebben. Zal toch meer aandacht (en personeel) vergen, met nu al een tekort !

Lees meer