Directrice Mieke Vanmaercke.
Foto De Coster Directrice Mieke Vanmaercke.

Mieke Vanmaercke leidt Abraham Hansschool

Mieke Vanmaercke (49) gaat aan de slag als de nieuwe directrice van de Abraham Hansschool van het GO-onderwijs in Oudenaarde. Daarmee krijgt de drie vestigingen tellende basisschool een ervaren onderwijsvrouw aan het roer.

Vanmaercke heeft vijf jaar 'De Nieuwe Arend' in Aalst geleid, een school met ruim driekwart migrantenkinderen. Voordien was ze 22 jaar lang in de Abraham Hansschool als onderwijzeres aan de slag geweest in de afdeling Bevere. Die is vorig jaar omgevormd tot de succesvolle Broebelschool, genoemd naar en geïnspireerd door de onderwijsprincipes van jeugdschrijver Abraham Hans.


De Broebelschool, de vestiging aan de Aalststraat en de kleuterafdeling in Eine zijn samen goed voor een vierhonderdtal leerlingen. "Hier de leiding krijgen, voelt een beetje aan als thuiskomen. Ik hoop hier lang te blijven, want ik ben vastberaden hier mijn tijd te nemen om de school verder uit te bouwen als een plaats die staat voor kwaliteitsvol onderwijs en waar kinderen graag komen", vat Vanmaercke haar ambities in haar nieuwe job samen.


(DCRB)

Lees meer