Snelheidscontroles op Verkeersveilige Dag.
Ronny De Coster Snelheidscontroles op Verkeersveilige Dag.

Motard met 123 kilometer per uur op Edelareberg

Op de Edelareberg in Oudenaarde heeft de politie een motorrijder onderschept, die met maar liefst 123 kilometer per uur over de weg scheurde. De motard moest ter plaatse zijn rijbewijs inleveren.

De snelheidsovertreder werd woensdag gevat tijdens snelheidscontroles die de politie organiseerde ter gelegenheid van de Verkeersveilige Dag. In heel de provincie waren er toen controles.

Op de Edelareberg hield 98,5% van de chauffeurs zich aan de snelheidslimiet. Ook op de Oudenaardebaan in Kluisbergen viel het aantal overtreders mee: 97,3% respecteerde er de maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

In de Kortrijkstraat bleeft 84,2% onder de snelheidslimiet. De slechte score gaat naar de Waregemsesteenweg in Kruisem: daar reed één chauffeur op drie sneller dan de toegelaten 50 kilometer per uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer