Ronny De Coster

Motorrijder in levensgevaar na crash op N60 in Leupegem

Bij een verkeersongeval op de Ronsebaan (N60) in Leupegem is gisterenavond een motorrijder levensgevaarlijk gewond geraakt. Zijn motorfiets vloog na de klap in brand.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De zware crash gebeurde ter hoogte van het kruispunt met de Lammekensstraat. De chauffeur van een personenwagen VW Golf wou er de gewestweg oversteken, maar zag niet of te laat dat vanuit de richting Ronse een motor kwam aangereden.

Motor in brand

De motorrijder kon de overstekende auto niet meer ontwijken. Bij de crash die daarop volgde, vloog de motorfiets in brand. De bestuurder werd over de auto gekatapulteerd en kwam tientallen meters verder op de straat terecht.

Een MUG-team van het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde snelde ter plaatse om de motorrijder te stabiliseren. Een ambulance, begeleid door politie, heeft de man in allerijl afgevoerd naar het UZ in Gent. Zijn toestand was bij zijn overbrenging zeer kritiek. De chauffeur van het aantreden auto bleef ongedeerd.

Weg helemaal afgesloten

Als gevolg van het ongeval werd de gewestweg N60 in de richting Oudenaarde afgesloten voor alle verkeer.

Het parket Oost-Vlaanderen, afdeling Oudenaarde stuurde een verkeersdeskundige om de precieze omstandigheid van het zware ongeval te achterhalen.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric Raes

    Ik heb dit al duizenden keren gezegd, ronde punten zijn dodelijk en maken nog meer opstroppingen, niet beter dan rode lichten?

Lees meer