Ronny De Coster

Parket doorzoekt huis van zoon (38) van vermoord gepensioneerd koppel

In de Fabriekstraat in Oudenaarde doorzochten speurders van federale gerechtelijke politie van Doornik maandagnamiddag samen met het gerechtelijk labo van Bergen de woning van Benny R. (38). De speurders stapten de weg af van zijn huis naar de Schelde, waar zijn lichaam het afgelopen weekend werd gevonden.

De moeder van R., Lena Vangheluwe en haar echtgenoot Henri Vanlerberghe werden vrijdag vermoord teruggevonden in hun woning in Thimougies, een dorpje net over de taalgrens. Ze genoten er van hun pensioen maar werden vorige week met verschillende messteken om het leven gebracht. Het was een neef van het koppel die vrijdag de ontdekking deed.

Het lichaam van Benny R., de zoon van Lena uit den eerder huwelijk, werd donderdag uit de Schelde gehaald in Oudenaarde, vermoedelijk na een wanshoopsdaad. Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt het overlijden van R., het parket van Doornik voert onderzoek naar de moord.

Hoewel beide parketten de twee zaken voorlopig niet aan elkaar willen linken, is het opvallend dat speurders uit Doornik in Oudenaarde het huis van Benny R. doorzoeken.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Vandriessche

    Tja is het familiale moord of zijn deze mensen vermoord door een derde? Het is niet omdat die zoon in de Schelde dood werd gevonden, dat hij de dader is hé. Tenzij het parket meer weet dan de pers .

  • Nicolas Ivanov

    Parket weet dat ook maar wil eerst bewijs uiteraard.

Lees meer