Provincie reikt cultuurprijzen uit

De provincie Oost-Vlaanderen reikte gisteren haar Cultuurprijzen uit. Gedeputeerde Jozef Dauwe overhandigde de prijzen aan de negen laureaten in de schouwburg van het NTGent.

De prijs voor popmuziek gaat naar Stadt, voor hun debuutplaat Kind of Diversion. Stadt is de groep van de Gentse broers Simon en Frederik Segers, samen met Joris Cools en de verdwaalde Nederlander Fulco Ottervanger. 'Vergiet' van Freek Mariën krijgt de prijs voor toneel. De prijs voor Vormgeving gaat naar textielontwerpster Hermine Van Dijck (26). Karien Van Raemdonck kaapt met 'Aan moeders zijde' de prijs voor Genealogie-familiegeschiedenis weg. Voor de poëzieprijs zijn er twee laureaten, Bart Van der Straeten voor 'onbalans' en Tom Van de Voorde voor 'Liefde en aarde'. Beide winnaars waren in een vorig leven zelf poëzierecensent.


Sam De Decker wint de prijs voor populariserend werk met zijn 'Onvoltooid verleden tijd. Verhalen over landschap en erfgoed van en in de gemeente Assenede'. Giselle Nath wordt bekroond voor haar werk 'Brood willen we hebben! Honger, sociale politiek en protest tijdens de Eerste Wereldoorlog in België' in de categorie Geschiedenis. De prijs voor erfgoed ten slotte gaat naar 'Dialectwoordenboek Zuidwest-Meetjesland en omstreken' van het Dialectgenootschap Zuidwest-Meetjesland. (LVE)

Lees meer