Watersporten kunnen wel, maar zwemmen in de Donkvijver is te gevaarlijk.
Ronny De Coster Watersporten kunnen wel, maar zwemmen in de Donkvijver is te gevaarlijk.

Stad en politie waarschuwen: “Ga niet zwemmen in de Donkvijver!”

De politie houdt extra toezicht aan de Donkvijver in Oudenaarde om te beletten dat mensen er gaan zwemmen. Het is gewoonweg te gevaarlijk om in die grote, diepe plas een verfrissende duik te nemen.

Met deze tropische temperaturen is het héél verleidelijk om te gaan zwemmen in de Donkvijver, maar het is een heel slecht idee.

De vijver voldoet niet aan de Vlarem-normen om te mogen zwemmen. Op sommige plaatsen zijn er plotse niveauverschillen tot wel 10 meter. Daardoor zijn er ook grote temperatuurverschillen tussen de waterlagen en dit kan spierkrampen veroorzaken.

De stad waarschuwt dat de politie zal patrouilleren.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ferdinand Verleysen

    Heb hem in mijn jonge jaren nog volledig overgezwommen , toen was er daar nog niks .

  • Jan Desmet

    In plaats van altijd met het vingertje omhoog ....... doe daar eens de nodige werken, en jullie hebben een pracht van een zwemplek !

Lees meer