De camera’s zijn al maanden geleden geplaatst, maar werken nog altijd niet, omdat de software er nog niet is.
Ronny De Coster De camera’s zijn al maanden geleden geplaatst, maar werken nog altijd niet, omdat de software er nog niet is.

Trajectcontrole op N8 tussen Oudenaarde en Kluisbergen moet in voorjaar 2020 werken

De camera’s voor de trajectcontrole op snelheid op de N8 tussen Oudenaarde en Kluisbergen moet in de lente van volgend jaar operationeel zijn, net zoals op 120 ander plaatsen in Vlaanderen zo’n systeem actief moet zijn.

Tot vorig jaar hielden flitscamera’s in het centrum van Melden de snelheid van het verkeer nog in toom, maar in oktober haalde het Agentschap Wegen en Verkeer de flitskasten weg. Ze kondigde aan, dat begin dit jaar een trajectcontrole zou ingevoerd worden.

Wachten op software

De camera’s werden geplaatst, maar hebben nog niet gewerkt. Dat uitstel had kennelijk te maken met de software. Het was wachten tot de federale politie de gunningsprocedure had afgerond voor het verkrijgen van de nodige computerprogramma’s om aan de slag te gaan met het systeem. Dat probleem is intussen van de baan.

“Tegen de lente van 2020 treden 121 trajectcontroles in werking op de Vlaamse wegen. De camera’s van 54 trajectcontroles zijn al geïnstalleerd, de plaatsing van 67 andere is nog aan de gang”, zegt zegt Veva Daniels, woordvoerster van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Onderstaande kaart toont al de verwachte trajectcontroles in Vlaanderen

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan hertogs

    De wereld draait door vooral in belgie

Lees meer