getty

Verdachte van het dealen van cannabis en gevaarlijke synthetische drug aangehouden na huiszoeking in Nederename

De onderzoeksrechter in Oudenaarde heeft een 26-jarige man aangehouden nadat de politie in zijn huis een verkoophoeveelheid cannabis en mephedrone had aangetroffen.

In het kader van een onderzoek vielen agenten van de politiezone Vlaamse Ardennen vorige vrijdag een woning aan het Vedasdusstraat in Nederename binnen. Bij de huiszoeking vonden ze een verkoophoeveelheid cannabis en mephedrone. Ze pakten een verdachte uit Oudenaarde op.

Het gaat om een 26-jarige man uit Oudenaarde, die geen onbekende is voor politie en justitie. Hij werd op vraag van het parket Oost-Vlaanderen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Oudenaarde. Die heeft hem aangehouden wegens inbreuken op de drugwetgeving.

Bijzonder gevaarlijke drug

De twintiger wordt verdacht van het dealen van onder meer mephedrone. Die synthetische drug is niet alleen bijzonder verslavend, maar veroorzaakt zelfs bij beperkt gebruik al op korte termijn heel wat schade aan de gezondheid, gaande van hartklachten en hoge bloeddruk tot hersenschade, depressie of mogelijk zelfs het overlijden van de gebruiker.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer