3 De bewoner en de politie bij het voertuig.
Bart Boterman De bewoner en de politie bij het voertuig.

Achtervolging eindigt tegen gevel, politie kan bestuurder verderop overmeesteren

In de Brugsesteenweg in Roksem bij Oudenburg is dinsdagavond een Audi A6 in een voortuin tegen een gevel beland na een achtervolging. De bestuurder sloeg daarna te voet op de vlucht en werd verderop overmeesterd. De passagier, een jonge vrouw, bleef zitten in de wagen. 

De Audi was iets voor 23.30 uur weggereden van een politiecontrole en scheurde met hoge snelheid over de Brugsesteenweg vanuit Jabbeke richting Roksem, met de politie in zijn kielzog. Ter hoogte van de Pastoriestraat wilde de bestuurder vermoedelijk indraaien, maar hij miste zijn bocht compleet. De wagen ramde enkele bomen en struiken in een voortuin en kwam tegen een gevel tot stilstand. De bestuurder vluchtte te voet weg in de Pastoriestraat, maar de politie kon de man overmeesteren en boeien.

De bewoners van het getroffen huis werden naar eigen zeggen pas wakker toen de buurman op het raam klopte. De politie was de verdachten al aan het arresteren. “We hebben geluk gehad. Er zit weliswaar een barst in de gevel, maar het had veel erger gekund. De bomen en struiken hebben de auto flink afgeremd. Ons 3-jarig kindje is gelukkig blijven doorslapen”, getuigen de bewoners.

De twee inzittenden van de Audi werden meegenomen naar het politiekantoor. Waarom de bestuurder op de vlucht sloeg bij een controle, is voorlopig niet duidelijk. In de volgende 48 uur wordt duidelijk of de twee voor de onderzoeksrechter moeten komen.

3 De wagen ramde eerst enkele bomen en struiken in de voortuin van de buren.
Bart Boterman De wagen ramde eerst enkele bomen en struiken in de voortuin van de buren.
3 De Audi kwam na een achtervolging tot stilstand tegen een gevel in de Brugsesteenweg in Roksem.
Bart Boterman De Audi kwam na een achtervolging tot stilstand tegen een gevel in de Brugsesteenweg in Roksem.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • etienne vijverman

    vele zijn niet in orde met de verzekeringen .........maar vluchten helpt niet nu nog meer miserie

  • Verburgh Lorenzo

    Het zal maar je vriend/parner/man wezen

Lees meer