2 Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis.
Bart Boterman Kevin L. alias Clown Tobi overleed in zijn cel in de Brugse gevangenis.

Clown Tobi die ex vermoordde overleden in Brugse gevangenis: hij weigerde zijn medicatie te nemen

De 32-jarige Kevin L. uit Oudenburg, beter gekend als Clown Tobi, is zaterdag overleden in zijn cel in de gevangenis van Brugge. Het Brugse parket bevestigt zijn overlijden en omschrijft het als een wanhoopsdaad. De man weigerde om zijn medicatie voor zijn suikerziekte te nemen en zou daaraan gestorven zijn. De bekende clown bracht in mei vorig jaar zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht (46) om het leven en verschanste zich daarna gewapend bovenop een appartementsgebouw in Bredene. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was uitkijken naar het assisenproces van Kevin L., die al meer dan een jaar vastzat voor een gruwelijke moord. Hij kon de relatiebreuk met Caroline Dombrecht uit Ettelgem niet verkroppen en was op 14 mei de woning binnengedrongen. Kevin L. bond het slachtoffer vast en bracht haar om het leven met messteken. Haar kinderen werden in het huis opgesloten. 

Vervolgens verliet Kevin L. de plaats en verschanste hij zich urenlang op het dak van een appartementsgebouw waar hij nog had gewoond in Bredene. Hij gesticuleerde voortdurend, schoot soms in het rond en was zelfs een Facebook-live opgestart. Uiteindelijk konden de speciale eenheden van de politie hem overmeesteren. 

Het onderzoek naar de moord was bijna afgesloten en de zaak zou naar assisen worden doorverwezen. Maar zaterdag stierf Kevin L. in zijn cel. Het parket van Brugge omschrijft de feiten als een wanhoopsdaad of zelfdoding. “Er waren geen derden betrokken bij het overlijden. Er zijn verder ook geen feiten gebeurd die om verder onderzoek vragen”, zegt Céline D’Havé van het parket van Brugge. Kevin L. was al een lange tijd ziek en leed aan suikerziekte. Al een geruime tijd weigerde hij zijn medicatie te nemen, klinkt het bij verschillende bronnen. Uiteindelijk zou Kevin L. daar zaterdag aan overleden zijn, niet zo lang na een ambulant ziekenhuisbezoek.

2 Kevin L. bracht zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht om het leven.
RV Kevin L. bracht zijn ex-vriendin Caroline Dombrecht om het leven.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan steeds terecht op het gratis nummer 1813 of www.zelfmoord1813.be.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Bart Hollevoet

    De zoveelste die onder de voogdij van het gevangeniswezen het leven laat. Er is bij Justitie niks veranderd sinds Patrick Haemers.

  • Wiske De Klerk

    Bart je kan altijd naar een psycholoog of therapeut gaan om je te begeleiden. Moorden is voor narcisten die gekrenkt zijn en geen hulp willen. Ervaringsdeskundige...

Lees meer