OUDENBURG - De cover van het jaarboek 2019 van Erfgoedkring 8460
rv OUDENBURG - De cover van het jaarboek 2019 van Erfgoedkring 8460

Erfgoedkring 8460 presenteert nieuw jaarboek met unieke foto’s en straffe verhalen

De lokale Erfgoedkring 8460 heeft intussen haar zesde jaarboek voorgesteld. Daarin staan tal van nooit eerder verschenen foto’s en opmerkelijke verhalen uit Oudenburg en haar deelgemeenten.

Op de cover van het jaarboek 2019 pronkt mevrouw Catherine Belleroche-Bine, die midden de jaren 1800 het eerste rusthuis van Oudenburg bouwde in de Ettelgemsestraat. Tot op vandaag is de Bellerochelaan in de stad naar haar genoemd. Het levensverhaal en de stichting van ‘Hopsice Belleroche’ wordt nauwkeurig in het boek beschreven. Verder staat er een boeiend hoofdstuk in over geneeskunde in Oudenburg en over hoe Roksem ooit aan een fusie met Bekegem, nu aangesloten bij Ichtegem ontsnapte. Ook interessant: de geschiedenis van de Maenhoudthoeve, vier decennia studentenclub Moeder OKU, een minder bekende kaart met zicht op Oudenburg, over hoe een Westkerkenaar de landloperskolonie van Merksplas ontvluchtte, vorstelijke bezoeken aan Oudenburg en het olijke gezelschap Varia. Het jaarboek kost 25 euro voor niet-leden van de Erfgoedkring 8460, leden krijgen het boek gratis. Het naslagwerk is beschikbaar in het Romeins Archeologisch Museum, de plaatselijke supermarkt, boekhandels of drankenhandel Vanloocke.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer