Oudenburg RAM romeins museum
Benny Proot Oudenburg RAM romeins museum

Knappe erfgoedtentoonstelling in Ipso Facto

Erfgoedkring 8460 viert haar vijfde verjaardag met de knappe tentoonstelling ‘Ons erfgoed, uw erfgoed. 50 objecten uit Oudenburg, Ettelgem, Roksem en Westkerke’. 

Voor de expo krijgt de Erfgoedkring steun van het stadsbestuur. “Vijftig mensen en dus ook vijftig persoonlijke schatten met een verhaal over Oudenburg, Ettelgem, Roksem en Westkerke worden publiek gemaakt”, zegt cultuurschepen Stijn Jonckheere (N-VA). “Het is een bijzondere catalogus over mensen, voorwerpen en hun kleine of grote geschiedenis. Van soldatenbrieven uit de Eerste Wereldoorlog tot een fles van brouwerij Dewaele en inktkruikje.” De expo is tot en met 25 oktober gratis te bezichtigen in de Marktstraat 25. Zondag om 10.30 uur gaat ze officieel open. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer