3
Bart Boterman

Landbouwvoertuig schept geparkeerde BMW op en sleurt die garage van woning binnen

In de Ettelgemsestraat in Oudenburg is vandaag iets voor 17 uur een opmerkelijk ongeval gebeurd met een landbouwvoertuig met een kar met stro. Het vehikel schepte een BMW op en sleurde dat voertuig in de garage van een woning. Er vielen geen gewonden. 

De bestuurder verklaarde aan de politie dat zijn servostuur blokkeerde toen hij uit de Zeeweg kwam gereden en zijn bocht nam. De verreiker met kar bleef draaien en de twee vorken vooraan grepen een geparkeerde BMW op de oprit van een woning. De wagen werd meegesleurd en doorboorde de garage. Daar kwam het gevaarte tot stilstand. Zowel de garage als de BMW liepen flinke schade op. 

3 De bestuurder kwam uit de Zeeweg gedraaid en het stuur bleef blokkeren, verklaarde de man.
Bart Boterman De bestuurder kwam uit de Zeeweg gedraaid en het stuur bleef blokkeren, verklaarde de man.

“Ik was thuis toen mijn auto in mijn garage werd geduwd. Het was toch even schrikken”, vertelt bewoner Koen Vanden Driessche. Hij blijft er uiteindelijk vrij rustig onder. “Hoe het gebeurde, doet er niet meer toe. Mijn auto is total loss en de garage is beschadigd. Gelukkig zijn er geen stabiliteitsproblemen. Het wordt ongetwijfeld een verzekeringskwestie”, getuigt hij. 

De brandweer kwam ter plaatse om de garage te stutten terwijl de politie de nodige vaststellingen deed. Terwijl was de Ettelgemsestraat afgesloten. Een takeldienst haalde de BMW op. 

3 Het incident lokte heel wat kijklustigen.
Bart Boterman Het incident lokte heel wat kijklustigen.

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Cris Moors

    Deze voertuigen zijn uitgerust met 4wiel sturing. Ik als mecanicien heb al vaker storingen aan deze voertuigen mogen oplossen. De chauffeur beweert dat zijn servo blokkeert. In de praktijk is het echter dat de achterwielsturing boven een bepaalde snelheid wel eens durft blokkeren en de achterwielen het voertuig in een bocht blijven duwen en het stuurwiel daardoor niet meer .

  • Koen Nuyts

    Groot gelijk mensen landbouwvoertuigen horen niet op de baan. Net zoals brood niet thuishoort bij de bakker

Lees meer