OUDENBURG - Op de parking van het stadhuis kunnen tegelijk twee elektrische of hybride wagens opladen
TVA OUDENBURG - Op de parking van het stadhuis kunnen tegelijk twee elektrische of hybride wagens opladen

Nieuwe laadpaal voor elektrische en hybride voertuigen

Op de parking achter het stadhuis, op het Le Marais Vernierplein, staat de vierde elektrische laadpaal voor elektrische en hybride wagens. Het oplaadpunt is operationeel vanaf maandag 11 november.

Oudenburg telde tot voor kort alleen laadpalen op de markt van Westkerke, het Bolsjewistenplein in Roksem en bij het nieuwe lokaal dienstencentrum Biezenbilk in de Ettelgemsestraat. De eerste paal kwam er eind 2017 in deelgemeente Westkerke. Nu komt er dus nog eentje bij. “Onder het beleid van toenmalig minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) kreeg iedere Vlaamse stad of gemeente een laadpalenpakket die door nutsmaatschappij Fluvius geplaatst wordt. Oudenburg had recht op vier elektrische laadpalen en deze zijn nu ook allemaal geïnstalleerd.” De paal kan je via een app of betaalkaart activeren, geeft burgemeester Anthony Dumarey (Open Vld) nog mee. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer