2 De kittens zijn op deze manier aangetroffen in een kartonnen doos, bij het vuilnis op de stoep.
Zwerfkatjes Oudenburg De kittens zijn op deze manier aangetroffen in een kartonnen doos, bij het vuilnis op de stoep.

Onverlaat zet pasgeboren kittens in kartonnen doos klaar voor de ophaaldienst, tussen papier- en pmd-afval

In Westkerke bij Oudenburg, in de Slachthuiswijk, zijn donderdagavond drie pasgeboren kittens op straat gedumpt in een kartonnen doos. Die stond voor ophaling klaar tussen het pmd en oud papier. De kittens zijn van een gewisse dood gered dankzij alerte buren en de organisatie Zwerfkatjes Oudenburg. Ze worden nu opgevangen in Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende, samen met de moederpoes.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was een buurvrouw die Zwerfkatjes Oudenburg verwittigde toen ze de kartonnen doos met kittens ontdekte. “De poes was enkele uren eerder bevallen, maar volgens de eigenaars had de kat haar kittens verstoten", vertelt Silke Devriendt van Zwerfkatjes Oudenburg.

2 De moederpoes en kittens, nadat ze opnieuw verenigd werden.
Zwerfkatjes Oudenburg De moederpoes en kittens, nadat ze opnieuw verenigd werden.

“Ze had de katjes gewoon buiten op straat gezet. De kleintjes werden gevonden door buren en er ontstond enige discussie. De eigenares nam de kittens opnieuw binnen, maar een uur later stonden ze gewoonweg in een kartonnen doos op de stoep, bij het pmd en karton. Een echte schande.”

Meteen beginnen zogen

Een medewerkster van Zwerfkatjes Oudenburg, Hermine Dhondt, ging ter plaatse. Er ontstond een discussie op straat. “Er is onderhandeld geweest met de eigenaars en we hebben de moederpoes alsnog meegekregen om voor de kleintjes te zorgen. Wat bleek? Ze verstootte de kittens helemaal niet en ze begon meteen te zogen. De situatie van de kleintjes was evenwel heel precair en de moederpoes was ook enorm gestresseerd”, zegt Silke Devriendt. De kittens en moeder worden nu opgevangen in Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende.

Niet gesteriliseerd

“Net omdat dergelijke situaties niet meer zouden voorkomen, bestaat onze organisatie. Het is heel jammer dat mensen de kittens gewoon harteloos de dood injagen. Eerder was er al discussie met dezelfde eigenaars van de moederpoes, omdat het dier eigenlijk gesteriliseerd moest worden. Dat hebben ze nooit gedaan en dit is het gevolg”, aldus Silke Devriendt.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Emile Van Riel

    Ze 6 maand verplicht elk weekend in een dierenasiel laten werken in het weekend

  • Eva De Roy

    Kan begrijpen dat iemand niet de middelen heeft om voor 4 katten te zorgen, maar dit is echt ongehoord, ik hoop dat de nieuwe regering zal beslissen deze mensen een effectieve gevangenisstraf op te leggen, en een verbod om ooit nog een huisdier te houden, eender welk soort.

Lees meer