2 750 reizigers strandden in Oudenburg door een persoonsaanrijding.
Bart Boterman 750 reizigers strandden in Oudenburg door een persoonsaanrijding.

Opnieuw zware hinder richting kust: 750 treinreizigers gestrand na persoonsaanrijding tussen Brugge en Oostende

Het treinverkeer tussen Brugge en Oostende lag zondag stil door een persoonsaanrijding in Oudenburg. Dat gebeurde ‘s morgens iets voor 11 uur, in de omgeving van de Paddegatstraat. Een 750-tal reizigers zijn momenteel gestrand in twee stilstaande treinen. Tussen Brugge en Oostende zijn vervangbussen ingelegd.

De persoonsaanrijding gebeurde met een trein die van Brussels Airport naar Oostende onderweg was, met een zeshonderdtal mensen aan boord. “Het treinverkeer werd onmiddellijk stilgelegd, waardoor ook een trein van Oostende richting Eupen met zo’n 150 passagiers strandde”, vertelt Bart Crols van de NMBS. De aanrijding gebeurde niet aan een overweg maar op het volle spoor. De hulpdiensten en Infrabel kwamen massaal ter plaatse, maar voor het slachtoffer kon geen enkele hulp meer baten.

De reizigers worden geëvacueerd. “De trein die naar Eupen zou rijden zal naast de trein die de aanrijding meemaakte komen te staan. De reizigers zullen overstappen op die trein en die zal, in de plaats van richting Eupen, terugkeren naar Oostende”, aldus Crols. Het treinverkeer zal allicht nog enkele uren onderbroken zijn. “Er zijn inmiddels ook vervangbussen ingelegd tussen Brugge en Oostende. Er worden ook extra treinen ingezet naar Blankenberge. Mensen die naar Oostende willen, kunnen via daar de kusttram nemen”, aldus Bart Crols van de NMBS.

De persoonsaanrijding gaat om een wanhoopsdaad, bevestigt de Lokale Politie Kouter. 

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer van de Zelfmoordlijn 1813 of online op zelfmoord1813.be.

2 De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.
Bart Boterman De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kelly Callebout

    Sterkte aan famillie.sorry voor de toeristen die hierdoor hun dagje zee moesten uitstellen.bende hypos doet er iemand een wanhoopsdaad en gaan jullie klagen over niet genoeg of niet op tijd of te warm of eender wat...RESPECT AUB.

  • Els Arnout

    Zo triest dat mensen zo wanhopig kunnen zijn. Voel mee met iedereen die op een pijnlijke manier geconfronteerd wordt met deze manier van afscheid nemen . Dit is harverscheurend. Moet inderdaad ook zwaar zijn voor de treinbestuurder en allen die indirect hierdoor getroffen zijn.

Lees meer