2 Het portret van Tom Van Landuyt, waarmee Clicteur een prijs won in China.
Pieter Clicteur Het portret van Tom Van Landuyt, waarmee Clicteur een prijs won in China.

Twee keer prijs voor fotograaf Pieter Clicteur

Fotograaf Pieter Clicteur is met twee verschillende werken in de prijzen gevallen. Hij won de 'Acceptance'-award tijdens de Digital Photography Art Exhibition in China.

In de westelijke stad Lishiu loopt heel november nog een internationale expo. Zijn portret van een emotionele acteur Tom Van Landuyt bekoorde de jury. Het beeld werd genomen voor Clicteurs gesmaakte fotoboek 'Soul'.


"Een jury maakte een selectie uit meer dan drieduizend inzendingen van zo'n vierhonderd fotografen. Je kan een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding winnen, maar ook een 'Excellence'- en 'Acceptance'-award. Het festival wordt om de twee jaar gehouden en bij de vorige editie pakte ik al de bronzen titel. Er hangt geen geldprijs aan vast, maar dit is wel een fantastische erkenning", glundert Clicteur. Nog straffer is zijn selectie voor de World Photographic Cup, een soort wereldkampioenschap georganiseerd door internationale belangenverenigingen. Dit concours, in grootte vergelijkbaar met de World Press Photo, zet verschillende landen tegenover elkaar. Pieters portret van acteur Kevin Janssens werd in 2016 gebruikt voor het Filmfestival van Oostende. "Elk land is vertegenwoordigd in zes categorieën met drie beelden. Maar elke fotograaf mag slechts een foto per categorie inzenden. Ik ben ongelooflijk fier dat ik de selectie haalde. Dit is gewoonweg de max. Andere fotografen lieten al verstaan dat winnen, of zelfs al deelnemen, enkele mooie opdrachten kan opleveren. Ik ben benieuwd." De winnaars worden komend voorjaar bekendgemaakt in Australië. (TVA)

2 Pieter Clicteur.
Timmy Van Assche Pieter Clicteur.

Lees meer