De vijf weekendtips in Limburg

Oudsbergen: Wolvenexpo

Limburg is al langer dé wolvenprovincie bij uitstek, maar nu kan je zaterdag naar de eerste Wolvenexpo gaan zien in Oudsbergen. Via interessante panelen, filmpjes én de opgezette wolf Roger, krijg je een goed beeld van hun leefwereld. De expo is open op woensdag (12-18 uur), vrijdag (12-18 uur), zaterdag (11-18 uur) en zondag (11-18 uur). Op www.duinengordel.be kun je een gids reserveren. De expo blijft in Oudsbergen tot 14 juli. Drie dagen later opent ze in de Lommelse Soeverein.

GENK: Foodtruckfestival HAP

3 Gezellige tentjes waar je overal wat kan proeven.
HAP - Foodtruckfestival Gezellige tentjes waar je overal wat kan proeven.

Grote honger? Dan kan je dit weekend naar het Food Truck Festival HAP in Genk. Van vrijdag tot en met zondag kan je naar het evenementenplein in Genk-centrum aan de Dieplaan. Maar liefst 25 mobiele keukentjes en trucks toveren het mooie park om tot één groot sfeervol openlucht restaurant. De inkom is gratis. 

Lanaken: Landschapswandeling Oorlog in Lanaken

Gids Francine Thewissen legt u zondagnamiddag piekfijn uit hoe het landschap in Lanaken invloed heeft gehad tijdens oorlogen in de omgeving.  Het reliëfrijke landschap was een belangrijke strategische factor voor de opstelling van vele troepen en om een aanval uit te voeren of af af te weren op een buurstad zoals Maastricht. De aanwezige natuurelementen speelden ook een belangrijke rol bij de vestiging van de mens.  De gratis wandeling is niet geschikt voor rolwagens.  De wandeling vertrekt om 14 uur aan Café Belvére, 2de Carabinierslaan 134, Veldwezelt.

MAASMECHELEN: Workshop Babygebaren

3
thinkstock

Lezen, spelen en zingen met je baby is leuk, maar kan nog leuker en actiever. Hoe? Met babygebaren. In de bibliotheek van Maasmechelen leggen ze uit hoe je kan ‘vertellen met je handjes’. U ziet en ervaart hoe makkelijk babygebaren te leren en toe te passen zijn in de communicatie met uw kind.

Esther Sluijsmans, logopediste, babycoach en babygebarendocent geeft deze gratis workshop. Inschrijven is wel verplicht. De workshop start zaterdag om 13.15 uur tot 14.15 uur. Meer info via bibbalie@maasmechelen.be of 089/76.97.20.

Tongeren: Open Wervendag - Stadspark De Motten

3 Toekomstbeeld van het openleggen van de Jeker aan de Motten in Tongeren
Mine Dalemans Toekomstbeeld van het openleggen van de Jeker aan de Motten in Tongeren

Zondag is het Open Wervendag, de ideale gelegenheid om een blik achter de schermen te werpen van Tongeren’s grootste werf ooit. U ontdekt er onder begeleiding van een deskundige gids de voortgang van de bouwwerken, van het prille begin tot nu. U kan deelnemen aan begeleide rondleiding met gids van 10 tot 16 uur. Er staan informatieborden opgesteld langs het parcours, u kan de werf dus makkelijk individueel bezoeken.

Het skatepark wordt dan officieel in gebruik genomen om 15 uur. Er worden skate initiaties én vrij skaten is mogelijk.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer