3 De jongen kreeg het witte dopje van het trompetje in zijn longen.
RV De jongen kreeg het witte dopje van het trompetje in zijn longen.

Jongen (9) krijgt speelgoed van adventskalender in longen, ALDI start onderzoek

Een negenjarige jongen uit Opglabbeek heeft begin deze week een stukje speelgoed van een adventskalender van ALDI in zijn longen gekregen. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis van Leuven waar hij vandaag succesvol werd geopereerd. “We willen mensen waarschuwen bij het gebruik van de kalender”, vertelt mama Cindy Franssen. De supermarktketen start een onderzoek. 

De jongen was aanvankelijk nog erg blij met de adventskalender. Elke dag mag hij een nieuw vakje openmaken en daarin zit dan een nieuw speelgoedje. “Dat was allemaal heel leuk, tot hij in zijn vakje een soort trompetje tegenkwam”, vertelt de moeder. “Hij wilde een keer blazen op dat stukje speelgoed en bij het ademen schoot er een wit stukje recht in zijn longen.” 

Het slachtoffer leek te stikken en werd halsoverkop naar de spoeddienst van het ziekenhuis van Genk gebracht, waar men hem doorstuurde naar Leuven. “Daar is de operatie gelukkig gelukt”, zegt Cindy. “Achteraf heeft onze zoon wel een astma-aanval gekregen en lag hij nog twee uur op de intensieve dienst om zuurstof toegediend te krijgen. Zijn toestand is nu stabiel, al is hij nog geen 100%.” 

3 Het witte stukje schoot in de longen
Familie van slachtoffer Het witte stukje schoot in de longen

Tweede geval

In het ziekenhuis luisterde men aandachtig naar het verhaal van de Limburgse familie. “De professor ter plaatste vertelde wel dat dit al het tweede geval met het stukje speelgoed is. We hopen dat er geen andere slachtoffers vallen en willen graag de mensen waarschuwen. Nu is het nog goed afgelopen, ik wil het niet op mijn geweten te hebben dat het later nog misloopt.” 

Cindy probeerde de supermarktketen ALDI in te lichten, al liep het moeilijk om iemand te kunnen aanspreken. “We hopen vooral dat ze het speelgoed zullen terugroepen. Het gaat hier om een kind van 9, niet om een baby. Dan is het gevaar toch duidelijk. We zijn van plan om nog een klacht in te dienen.”

Bij ALDI is men inmiddels op de hoogte van de gebeurtenissen. “We betreuren dit voorval en nemen dit uiteraard zeer ernstig. Onze Quality-afdeling zal het voorval nu onderzoeken”, klinkt het kort.

3 Het speelgoedje
Familie van slachtoffer Het speelgoedje

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pat Van Oost

    Wat voor een reactie is dat van de Aldi... de Quality- afdeling gaat het onderzoeken. Die afdeling moet de artikelen voor ze in de winkels liggen onderzoeken, niet nadat het kalf is verdronken. In VS hadden ze al een schadeclaim van miljoenen aan hun broek. Het zal je kind maar wezen die onder het mes moet...

  • francine COMMERMAAN

    Allemaal plastic speeltjes die later bij het vuil terecht komen. En dat terwijl men er elke dag op hamert om zoveel mogelijk plastic te weren.

Lees meer