Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) neemt de atelierwerking over.
KANL Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) neemt de atelierwerking over.

Kunstacademie Noord-Limburg neemt atelierwerking over

Vanaf volgend schooljaar zal de Kunstacademie Noord-Limburg de studierichting beeldende kunst voor kinderen en jongeren in den Ichter in Opglabbeek organiseren.

“In Oudsbergen zijn twee kunstacademies actief: Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) en de Genkse Academie voor Kunst (GAK). Nadat we besloten om de eigen atelierwerking voor kinderen stop te zetten, omdat het steeds moeilijker wordt om daarvoor de nodige vrijwilligers te vinden, hebben we na een uitgebreide analyse aan KANL gevraagd om vanaf volgend jaar de studierichting beeldende kunst te organiseren”, zegt Ilse Wevers (CD&V), die als schepen bevoegd is voor de kunstacademies.

Doorstroming

“Op dit moment nemen vijftig kinderen deel aan de kinderateliers (lagere school) en tien aan het jeugdatelier voor 12-plussers. We hopen dat die deelnemers doorstromen naar de academie. Dat betekent dat er twee of drie klassen voor lagereschoolkinderen moeten worden ingericht en één klas voor jongeren”, zegt schepen Wevers. De gemeentelijke bijdrage bedraagt 74,58 euro per leerling die zich inschrijft.

Lees meer