De Langstraat in Oudsbergen.
Google Maps De Langstraat in Oudsbergen.

Langstraat al 30 jaar gebruikt als openbare weg, nu wordt situatie geofficialiseerd

Al meer dan dertig jaar loopt het tracé van de Langstraat in Oudsbergen over verschillende privépercelen. Door een nieuwe verkaveling tussen de Langstraat en de Gildenstraat moesten er wegen- en rioleringswerken gebeuren, waardoor een officiële regeling zich opdrong.

“De Langstraat ziet eruit als veel andere straten en wordt al tientallen jaren als openbare weg gebruikt. Deze weg is echter aangelegd op enkele stukken privédomein, om alle woningen te kunnen ontsluiten”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Marco Goossens (CD&V). Daarom ging het gemeentebestuur in gesprek met de aanpalende eigenaars om hen rechtszekerheid te kunnen bieden.

“De eigenaars van 10 percelen doen gratis afstand van hun gronden, de grootte varieert van 0,19 tot 2,19 are. Eerder was er al een overeenkomst gesloten met twee andere eigenaars voor een gratis grondafstand”, gaat Goossens verder. Door deze officiële regeling kunnen de werken starten en kunnen de inwoners hun woning aansluiten op de riolering.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer