Naya op één van de laatste beelden die van het dier werden gemaakt.
INBO Naya op één van de laatste beelden die van het dier werden gemaakt.

Natuurhulpcentrum: “Al zeven à acht bruikbare tips over wolvin Naya ontvangen”

Het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen heeft intussen zo’n veertigtal tips ontvangen over de doodsoorzaak van wolvin Naya, waarvan zeven à acht tips bruikbaar voor het onderzoek blijken. Wie de gouden tip geeft naar de doodsoorzaak, zal daarvoor nog steeds een premie van liefst 30.000 euro krijgen.

"We hebben in totaal een veertigtal tips binnengekregen, maar dat gaat dan om van alles en nog wat", stelt Sil Janssen van het Natuurhulpcentrum. “Maar sommige tips zijn zeker nuttig. We hebben zeven à acht bruikbare tips gekregen, vandaag nog bijvoorbeeld.”

Onderzoek

Alle nuttige tips, dus ook over jachtinbreuken en stroperij, worden doorgegeven aan de bevoegde autoriteiten. "Wij geven alles door aan de Natuurinspectie en zij moeten het onderzoek voeren", aldus Janssen.

Vogelbescherming Vlaanderen, Animal Rights en het Natuurhulpcentrum maakten eerder al bekend samen 20.000 euro uit te loven voor de gouden tip die leidt tot de effectieve veroordeling van de persoon of personen die verantwoordelijk is/zijn voor de dood van wolvin Naya en haar kroost. Een anonieme ondernemer uit Wilrijk verhoogde de premie van 20.000 euro nog eens met 10.000 euro. 

Bekijk ook: Wolvenexperts: “Naya en haar welpen zijn gedood door jagers”

Bekijk ook: Schokkende dreigberichten over wolvin Naya gelekt

Bekijk ook: Laatste beelden van drachtige Naya vrijgegeven

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • william Masson

    Een wolf die een everzwijn dood , er zitten hier toch echt fantasten tussen die nog nooit het verschil kunnen maken tussen een selder en een tomatenplant. Een wolf heeft geen schijn van kans tegen een volwassen ever.

  • Filip Catz

    Ben ik de enige die opmerk, dat die bewakers van het ecologisch evenwicht, die de everzwijnenpopulatie in toom zouden houden, helaas ingezien hebben dat wat makke vette schapen op een weide opvreten heel wat makkelijker en minder risicovol is dan everzwijnen jagen ?

Lees meer