Bert Meewis en zijn vrouw Karlijn Libbrecht aan hun restaurant Slagmolen in Oudsbergen (Opglabbeek).
Mine Dalemans Bert Meewis en zijn vrouw Karlijn Libbrecht aan hun restaurant Slagmolen in Oudsbergen (Opglabbeek).

Restaurant Slagmolen krijgt na successen een tweede parking

November was opnieuw een geweldige maand voor restaurant Slagmolen uit Oudsbergen. Zo kreeg zaakvoerder Bert Meewis van Gault&Millau de titel ‘Chef van het Jaar 2020'. Zijn restaurant behaalde een score van 18/20. Bovendien kunnen ze ook een vergunning aanvragen voor een tweede parking.

Momenteel heeft Slagmolen een parking voor 32 wagens. Die kan echter niet worden uitgebreid. “Achter het gastenverblijf is wel ruimte voor een tweede parking voor 28 voertuigen. Die bevindt zich dan op wandelafstand van het restaurant”, zegt Lode Ceyssens (CD&V), burgemeester van Oudsbergen. “De locatie ligt echter in landschappelijk waardevol agrarisch gebied.”

Historisch gegroeid

Daarom moest het restaurant eerst een planologisch attest aanvragen voordat er een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. “Net als het provinciebestuur en onze gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, vinden we dat restaurant Slagmolen een goede invulling geeft aan een belangrijk monument en dorpsgezicht. De bestemming van het gebouw is historisch gegroeid en beschouwen we daardoor als vergund”, zegt Ceyssens.

“De parking wordt uitgevoerd in kiezel, zodat het regenwater nog in de bodem kan doordringen. Rondom de parking wordt er zo’n 3 meter aan groenaanplantingen voorzien, waarmee de parking in het landschap ingepast kan worden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer