2 Binnen twee weken starten de grote renovatiewerken aan het zwembad van Overijse.
Baert Marc Binnen twee weken starten de grote renovatiewerken aan het zwembad van Overijse.

Bijna jaar na sluiting kan renovatie Begijntjesbad eindelijk starten

Aannemer vat werkzaamheden binnen twee weken aan. Bad heropent in najaar

Binnen twee weken starten eindelijk de renovatiewerken aan het Begijntjesbad in Overijse. Met een jaar vertraging, want de deuren van het zwembad hadden eigenlijk nu al heropend moeten zijn. Door allerlei problemen werd de startdatum van de renovatie echter meermaals uitgesteld. “Maar nu kunnen we echt van start gaan”, zegt sportschepen Peter Van den Berge.

Op zondag 2 december vorig jaar werd er voor het laatst gezwommen in het Begijntjesbad in Overijse. Het zwembad sloot toen de deuren met het oog op de grondige renovatiewerken die begin dit jaar hadden moeten starten. Maar al snel bleek er een kink in de kabel te zitten, want in de eerste aanbestedingsprocedure werd geen aannemer gevonden. Pas net voor de zomervakantie vond de gemeente Overijse een firma die de renovatiewerken zou uitvoeren. Toen al werd duidelijk dat de eerder gecommuniceerde openingsdatum van eind dit jaar niet meer haalbaar zou zijn en liet de gemeente weten dat het Begijntjesbad nog een jaar langer dicht zou zijn. Inmiddels is de aannemer gestart met de voorbereidende werken en de werfinrichting. “Volgens de laatste planning zou de aannemer binnen twee weken starten met de effectieve renovatiewerken”, aldus schepen Van den Berge (Overijse2002/N-VA).

Gezonder zwembad

Het komende jaar worden de inkom, de vloeren en de kleedkamers in een nieuw jasje gestoken. Ook de wildwaterbaan en het eigenlijke zwembad worden onder handen genomen, net als de buitengevel. De technische installaties worden gemoderniseerd en er worden enkele energetische maatregelen genomen. Ook moet de vervanging van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie voor een gezonder en duurzamer Begijntjesbad zorgen.

2 Eén van de containers werd alvast aan het Begijntjesbad geplaatst.
Baert Marc Eén van de containers werd alvast aan het Begijntjesbad geplaatst.

Volgens de sportschepen is het nog steeds de bedoeling om het zwembad in het najaar van 2020 te heropenen. “Een exacte openingsdatum kunnen we momenteel echter nog niet geven”, klinkt het. “Het gaat namelijk om renovatiewerken, die weleens voor verrassingen kunnen zorgen. Daarnaast zullen ook de weersomstandigheden een belangrijke rol spelen. Een groot deel van het dak van het zwembad wordt immers verwijderd, waardoor de werken bij regenweer mogelijk bemoeilijkt worden. Tot slot is het een project waarbij heel wat onderaannemers ingeschakeld worden. Het zal een huzarenstukje worden om alle werkzaamheden van de verschillende onderaannemers goed op elkaar te laten volgen. Zodra we meer zicht hebben op de officiële heropeningsdatum zullen we dat naar de zwemmers toe communiceren”, besluit Peter Van den Berge.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jules Peeters

    Openheid van bestuur impliceert dat de volledige kostprijs, inclusief rentabiliteit, kenbaar gemaakt Wordt van het nieuwe? Zwembad Een niet gespecialiseerde aannemer met meerdere onderaannemers is vragen om zeer dure uitgaven en aanslepende conflicten

  • Sam Valkenborgs

    Hetzelfde met het industriepark in Maleizen. Al al 1,5 jaar liggen de straten en verlichting er maar nog steeds geen bedrijven. Jammer..

Lees meer