2 Domein aan Villa Marnix
Dieter Nijs Domein aan Villa Marnix

Brandweer Overijse krijgt dakbrand niet zelf geblust door watertekort. Vier andere korpsen springen bij

Het watertekort in Overijse speelt ook de brandweer parten. Het korps moest zaterdag, iets voor 13 uur, uitrukken voor een zware dakbrand aan villa Marnix, nadat zonnepanelen vuur hadden gevat. Het brandweerkorps uit Brussel sprong bij om mee te blussen. Brandweer Leuven, Aarschot en Landen sprongen bij met tankwagens.

“De Overijse brandweer kon te weinig water oppompen om de bluswerken verder te zetten en moest een beroep doen op korpsen in de buurt”, zegt Wieland Verboomen. Verschillende tankwagens van naburige korpsen moesten ter plaatse komen.  “Indien we de slangen op de leidingen hadden aangesloten had heel de streek plots weer geen water meer gehad. Collega’s uit Leuven, Aarschot en Landen sprongen bij met tankwagens. Uiteindelijk waren drie tankwagens nodig om de dakbrand te blussen”, legt Wieland Verboomen van Brandweer Overijse uit. 

Geen slachtoffers

Er vielen gelukkig geen slachtoffers onder de drie bewoners en het bezoek dat op dat moment aanwezig was. Het dak is wel voor een vijfde afgebrand en een deel van het gebouw is uitgebrand en onbewoonbaar. “Het gebouw bestaat uit verschillende delen, een deel bleef gelukkig zonder schade. Een stuk van het gebouw is uitgebrand.” De brand ontstond vermoedelijk door een defect aan een zonnepaneel. Om 16u30 kon de brandweer afronden.

Zowel donderdagavond als vrijdagavond zaten verschillende straten zonder water of met heel lage druk. Inwoners van de getroffen wijken van de Vlaams-Brabantse gemeente waar geen druppel meer uit de kraan komt, konden deze voormiddag langs de brandweerkazerne waar ze een voorraad drinkwater kregen. Die bedeling gaat nog door tot 20 uur vanavond.

2 Inwoners van de getroffen wijken konden deze voormiddag langs de brandweerkazerne van Overijse waar ze drinkwater kregen toebedeeld.
BELGA Inwoners van de getroffen wijken konden deze voormiddag langs de brandweerkazerne van Overijse waar ze drinkwater kregen toebedeeld.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc Van Bos

    wij leven in een ontwikkelingsland terwijl we ons blauw betalen aan belastingen , geen water , geen elektriciteit genoeg , alleen nen hoop paljassen in Brussel die met ons geld gaan lopen

  • Friedel Pas

    Er valt niet meer regen uit de lucht door meet te betalen hoor. Daarvoor moeten we ook wat doen aan de klimaatopwarming en dan zal het nog heel veel jaren duren eer de kentering er opnieuw is. Water zal daardoor alleen maar schaarser er duurder worden. Als we moeten leren uit vorig jaar dan is het dat we als burger minder water moeten verspillen! Een verviervoudiging aan zwembaden terwijl er minder regen valt kan niet anders dan leiden tot meer waterschaarste!

Lees meer