Carles Puigdemont geeft gastcollege aan KU Leuven

Carles Puigdemont is vandaag te gast aan de Leuvense universiteit. Samen met voormalig minister Toni Comín gaf de Catalaanse ex-president een college aan studenten politieke wetenschappen.

Voormalig Catalaans president Carles Puigdemont en ex-minister van Volksgezondheid Toni Comín maakten zopas hun opwachting in een aula in de Parkstraat in Leuven. Daar verzamelden de eerstejaarsstudenten politieke wetenschappen van de KU Leuven voor een gastcollege van beide heren. Het gastcollege maakt deel uit van het opleidingsonderdeel ‘Politieke Actualiteit’ van professor Bart Maddens en Steven Van Hecke. Carles Puigdemont en Toni Comín spraken onder meer over het Catalaanse onafhankelijkheidsreferendum van 2017. Daarnaast blikten ze ook terug op de voorbije nationale verkiezingen in Spanje en keken ze vooruit naar de nakende Europese verkiezingen op 26 mei.

Vertommen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer