2 De Clipeez kun je vastklikken op het handvat van de winkelkar.
RV De Clipeez kun je vastklikken op het handvat van de winkelkar.

Colruyt deelt zes miljoen ‘Clipeez’ uit aan klanten: “Personeel hoeft winkelkarren niet meer te ontsmetten”

In zeven Colruyt-supermarkten in de Zennevallei en de rand rond Brussel worden vrijdag afneembare handvaten voor winkelkarretjes geleverd. Die worden uitgedeeld aan de klanten zodat ze veilig kunnen winkelen. In totaal worden in ons land zes miljoen ‘Clipeez’ uitgedeeld aan de Colruyt-supermarkten om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De handvaten worden eerst verdeeld in de vestigingen van Colruyt in Halle, Alsemberg, Sint-Pieters-Leeuw, Dilbeek, Grimbergen, Overijse en Wemmel. De handvaten kunnen op de kar geklikt worden en zijn herbruikbaar. De Clipeez worden gratis uitgedeeld aan de ingang van de winkels en in de afhaalpunten van Collect&Go.

2 In ons land worden zes miljoen ‘Clipeez’ uitgedeeld aan de Colruyt-supermarkten.
RV In ons land worden zes miljoen ‘Clipeez’ uitgedeeld aan de Colruyt-supermarkten.

De distributiegroep was op zoek naar een goedkopere manier om de winkelkarren te ontsmetten. “Ook nu de coronamaatregelen versoepelen, blijft de veiligheid van onze klanten en medewerkers een topprioriteit”, zegt regiodirecteur Geert Gillis van Colruyt Laagste Prijzen. “Alle voorzorgsmaatregelen blijven dus van kracht. Want de laagste prijs garanderen, doen we onder andere door onze kosten zo laag mogelijk te houden.”

In een later stadium plaatsen we in alle winkels hygiënepunten met een handpomp en spuitbussen waar klanten hun handen en winkelkar kunnen ontsmetten wanneer ze hun handvaten niet bijhebben

Regiodirecteur Geert Gillis

Zo kwam de keten op het idee voor de handvaten. Clics Toys uit Wuustwezel heeft met de Clipeez een hulpmiddel om contact met de winkelkar te vermijden. Het zijn afneembare en herbruikbare handvaten die klanten op het handvat van hun winkelkar kunnen klikken, zodat ze de kar zelf niet meer moeten aanraken. Na het winkelbezoek klik je de handvaten van de winkelkar. “De medewerkers die aan de ingang de winkelkarren ontsmetten, delen vanaf deze week de handvaten uit aan de klanten”, gaat Gillis verder. “In een later stadium plaatsen we in alle winkels hygiënepunten met een handpomp en spuitbussen waar klanten hun handen en winkelkar kunnen ontsmetten wanneer ze hun handvaten niet bijhebben. Zo kunnen de medewerkers die nu nog de winkelkarren ontsmetten weer meewerken in de winkels.” 

Afwasbaar

In totaal worden zes miljoen Clipeez uitgedeeld aan de klanten. De verdeling gebeurt regio per regio en tegen eind juli moeten alle klanten een set hebben. Vanaf dit najaar wordt de Clipeez ook verkocht in de winkels. De handvaten zijn honderd procent recycleerbaar en herbruikbaar. Ze kunnen in de afwasmachine of met water en vloeibare zeep gereinigd worden.

54 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • robert vos

    nu staat er een medewerker clipeez uit te delen. had ie ook karren kunnen staan ontsmetten. leuk idee, maar denk dat het net als de herbruikbare groentezakken gaat. ah alweer vergeten. in het gunstigste geval eindigen die dingen bij de plastic recycling.

  • Alan Janssen

    Kijk slim ondernemersschap, fantastisch!!

Lees meer