Dieven stelen 10 laptops uit gemeenteschool, ouders zorgen meteen voor vervanging

De Gemeentelijke Basisschool in Overijse heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag bezoek gekregen van dieven. Die gingen er met 10 laptops vandoor, maar dankzij de inzet van de ouders zijn die allemaal reeds vervangen.

De dieven raakten binnen in de Gemeentelijke Basisschool door een deur te forceren. “Ze zijn naar binnen gegaan in de klassen die niet afgesloten waren”, zegt directeur Eric Stas. “Zo hebben ze blijkbaar een tijdje rondgeneusd. Wij hebben een alarm, maar alleen in de kantoren van de directie en het secretariaat. Toen ze daar binnen kwamen, ging het alarm af en zijn ze op de loop gegaan.”

De dieven gingen ervandoor met 10 laptops, ongeveer een vijfde van het totaal aantal dat de school in gebruik heeft. “Het is dus niet zo dat onze hele werking plat ligt, maar dit is toch een verlies”, zegt de directeur. “De politie heeft dit weekend de nodige vaststellingen gedaan. Het is nu afwachten of het onderzoek iets oplevert.”

Gebruik van oude exemplaren

Toch heeft de diefstal ook positieve gevolgen, zegt directeur Stas. “We zijn natuurlijk niet opgezet met dit ongewenst bezoek, maar het heeft wel gezorgd voor een mooie actie van de ouders”, zegt hij. “Ik heb zelf maandag al een oproep verspreid en inmiddels staan er hier al twee vervanglaptops op mijn bureau. Bovendien hebben we al toezegging van een bedrijf dat zijn laptops vervangt, dat we hun oude exemplaren mogen gebruiken. Dankzij al die goede wil ziet het ernaartoe dat al de gestolen laptops snel vervangen zullen zijn.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer