3 De zaakvoerders van Taverne De Met in Overijse maakten zelf bloembakken met houten paletten. De bloembakken worden op hun beurt versierd door klanten, scholen en handelaars.
Nijs De zaakvoerders van Taverne De Met in Overijse maakten zelf bloembakken met houten paletten. De bloembakken worden op hun beurt versierd door klanten, scholen en handelaars.

Door klanten versierde bloembakken moeten social distancing garanderen op terras Taverne De Met

Wanneer de horeca de deuren mag heropenen is nog niet helemaal duidelijk, maar bij Taverne De Met in Overijse is men al volop met de heropening bezig. Zo kunnen klanten, scholen of handelaars momenteel zelfgemaakte bloembakken versieren. Die moeten de anderhalve meter afstand tussen de verschillende terrastafels garanderen. Nadien worden ze verkocht ten voordele van een goed doel.

Nu woensdag zal de Nationale Veiligheidsraad zich buigen over een heropening van de horeca, vermoedelijk vanaf maandag 8 juni. Bij Taverne De Met in het centrum van Overijse staan ze ondertussen al te popelen om te mogen heropenen en worden de voorbereidingen volop getroffen. “Binnen staan alle tafels op anderhalve meter van mekaar en blijven alle deuren – op die van de toiletten na – open staan”, vertelt uitbater Pascal Anciaux. “In de toiletten hangt ontsmettingsgel zodat iedereen zijn handen kan ontsmetten alvorens hij of zij de deur moet openen. Maar ook op het terras zal de regel van anderhalve meter afstand gelden en daarom zijn we met een ludieke actie gestart.”

3 Eén van de bloembakken kreeg het logo van de gemeente Overijse.
rv Eén van de bloembakken kreeg het logo van de gemeente Overijse.

20 exemplaren

Concreet maakten de zaakvoerders bloembakken van houten paletten, waarmee de veilige afstand tussen de terrastafels gegarandeerd zal worden. “We geven iedereen nu de kans om de bloembakken te versieren”, aldus nog Anciaux. “De eerste tien exemplaren worden dit weekend versierd, de andere tien komend weekend.”

Na het zomerseizoen verkopen de zaakvoerders de bloembakken per opbod. “De opbrengst zal vervolgens naar een goed doel gaan”, besluit Anciaux.

3
rv

Lees meer