Het Gemeenteplein in Hoeilaart wordt elk weekend autovrij gemaakt tussen Domino en het kruispunt met de J. Denayerstraat.
Baert Marc Het Gemeenteplein in Hoeilaart wordt elk weekend autovrij gemaakt tussen Domino en het kruispunt met de J. Denayerstraat.

Gemeenteplein voortaan elk weekend afgesloten voor doorgaand verkeer zodat u terrasje kan doen

Het schepencollege van Hoeilaart heeft beslist dat het Gemeenteplein voortaan elk weekend tussen vrijdag 15 uur en maandag 7.30 uur afgesloten wordt voor doorgaand verkeer tussen Domino en het kruispunt met de J. Denayerstraat. Op die manier kunnen horecazaken een ruimer terras plaatsen.

Nu de horeca de deuren mag heropenen na een verplichte sluiting van drie maanden als gevolg van het coronavirus willen café- en restaurantuitbaters hun terrassen vergroten om meer klanten buiten te laten zitten. Daarom sluit het schepencollege van Hoeilaart het Gemeenteplein tussen Domino en het kruispunt met de J. Denayerstraat voortaan van vrijdagmiddag 15 uur tot maandagochtend 7.30 uur af voor doorgaand verkeer. Op die manier kunnen horecazaken hun terrassen uitbreiden tot op het plein.

Het verkeer wordt in beide richtingen, net als tijdens de vrijdagmarkt, omgeleid achter de kerk. Ook de bussen van De Lijn volgen deze omleiding. Er wordt een tijdelijke halte voorzien achter de kerk. De parkeerplaatsen aan de trappen van de kerk blijven beschikbaar. Tot eind augustus zal deze verkeersregeling elk weekend van kracht zijn.

Lees meer