2 De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse voor de brandoefening.
Baert De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse voor de brandoefening.

Grootschalige brandoefening in Sint-Martinuscollege: 800 leerlingen geëvacueerd

In het Sint-Martinuscollege in Overijse werden de leerlingen donderdagmiddag verrast door een grootschalige brandoefening. In één van de lokalen brak een fictieve brand uit. 800 leerlingen werden geëvacueerd. Achteraf bleek dat alles goed verlopen was.

De ouders van de leerlingen werden een tijdje geleden al verwittigd dat er deze week een brandoefening in het Sint-Martinuscollege in de Campus Lipsius gehouden zou worden. De leerlingen - op vijf figuranten na - waren niet op de hoogte van de oefening. Het ging om een samenwerking tussen de hulpverleningszone Vlaams-Brabant Oost post Overijse, het SMO, de politiezone Druivenstreek en de gemeente. Donderdag kort na de middag kwam er plots rook uit één van de wetenschapslokalen. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse en evacueerden achthonderd leerlingen van de eerste en de tweede graad. Er vielen vier ‘gewonden’ en één leerling was vermist. Het gemeentelijk noodplan werd afgekondigd, maar via sociale media werd ondertussen duidelijk gecommuniceerd dat het om een oefening ging.

“Zo’n oefening is nodig om de efficiëntie te verhogen in noodsituaties en om uit ervaring te leren”, zegt burgemeester Inge Lenseclaes. “Uit de eerste debriefing bleek dat alles vlot verliep. Ook de communicatie op voorhand was voortreffelijk, want geen enkele (groot)ouder kwam in paniek naar school. Op 3 juni volgt nog een grote debriefing om na te gaan wat er eventueel nog beter kan.”

2 800 leerlingen van het SMO werden geëvacueerd.
Baert 800 leerlingen van het SMO werden geëvacueerd.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer