Photo News

Hoogste aantal woninginbraken en pogingen sinds 2014

120 woninginbraken en 85 pogingen: dat is de balans van het jaar 2018 in de Druivenstreek. Het zijn meteen de slechtste cijfers sinds 2014. Ook het aantal diefstallen ligt opvallend hoger dan de voorbije jaren.

In vergelijking met de voorgaande jaren, steeg het aantal woninginbraken en pogingen vorig jaar met 8,5 procent. In 41 procent van de gevallen bleef het beperkt tot een poging tot inbraak. In Overijse vonden vorig jaar 86 effectieve woninginbraken plaats, in Hoeilaart waren het er 34.

Maar ook het aantal diefstallen ging de hoogte in. Over het hele jaar verspreid telde de politie in 2018 423 diefstallen in woningen, auto’s, gebouwen en van fietsen. Vooral in de maanden oktober, november en december was er een enorme piek met in totaal 157 vastgestelde feiten. In 18 procent van de dossiers werd een nuttige onderzoekspiste bewandeld en in 10,6 procent van de gevallen konden de daders gevat worden.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer