De riooldeksels op de Brusselsesteenweg worden vanaf maandag vervangen.
Baert Marc De riooldeksels op de Brusselsesteenweg worden vanaf maandag vervangen.

Langverwachte vervanging lawaaierige riooldeksels start maandag

Aquafin start op maandag 18 maart in samenwerking met de gemeente met de vervanging van de lawaaierige en gevaarlijke riooldeksels op de Brusselsesteenweg in Overijse. Het verkeer richting Overijse-centrum wordt omgeleid via de E411 en de Terhulpensesteenweg.

Vijf jaar lang vroeg de gemeente het Agentschap Wegen en Verkeer herhaaldelijk om de beschadigde riooldeksels op de Brusselsesteenweg in Overijse te vervangen. De deksels waren niet alleen lawaaierig en hinderlijk, maar omdat ze steeds dieper wegzakten, zorgden ze ook voor meer en meer gevaar voor de automobilisten. Omdat er maar weinig beweging in het dossier kwam, stelde de gemeente wegbeheerder Wegen en Verkeer voor een ultimatum: indien er niet snel ingegrepen zou worden, dan zou de gemeente de werken zélf uitvoeren om de factuur vervolgens naar het gewest door te sturen. Begin dit jaar werd het licht voor de werken uiteindelijk op groen gezet en maandag beginnen Aquafin en de gemeente eraan.

Tot 14 april

Concreet wordt er tussen 18 maart en 14 april gewerkt. Vier weken lang zal er daardoor geen verkeer mogelijk zijn op de Brusselsesteenweg richting het centrum van Overijse. Het verkeer wordt omgeleid via de E411 en de Terhulpensesteenweg. Wie naar Jezus-Eik wil, zal altijd over één rijstrook op de Brusselsesteenweg kunnen.

Gelijktijdig met deze werken starten ook de heraanlegwerkzaamheden in de Schransdreef. Het laatste stuk van de Witherendreef richting de Schransdreef zal hierdoor ook afgesloten zijn vanaf 18 maart.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer