3 woningbrand in Overijse
Marc Baert woningbrand in Overijse

Man en hondje gevonden onder puin na zware brand: autopsie moet uitmaken of het om bewoner gaat

De brandweer van Overijse is maandagochtend uitgerukt voor een uitslaande brand in een woning op de Hoeilaartsesteenweg in Overijse. Het huis was al deels aan het instorten toen zij aankwamen. De bewoner, een zestiger, en zijn hondje waren spoorloos. Na uren zoeken trof een speurhond maandagnamiddag de lichamen van een man en het beestje aan. De kans is groot dat het om de bewoner gaat, maar een autopsie moet nog duidelijkheid scheppen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De brandweer kreeg om 7.40 een oproep voor een brand op de Hoeilaartsesteenweg en rukte uit. Ter plaatse bleek het om een woningbrand te gaan, het pand was zelfs al aan het instorten. Er werd met man en macht geblust: bijna de volledige kazerne was ter plaatse, samen met een ambulance van La Hulpe. Het gaat om een oud gebouw waar een zestiger en zijn hond wonen. 

Het parket moest ter plaatse komen, samen met het labo. “Momenteel is het puinruimen”, zegt Danny Gillyns, officier van wacht van politiezone Druivenstreek. “De twee dochters werden snel elders gezond en wel aangetroffen. Zij zijn op de hoogte van wat er met het huis van hun vader gebeurde. Het zou kunnen gaan om een ontploffing, maar onderzoek moet de precieze oorzaak achterhalen”, zegt Gillyns. 

De kans is groot dat het om de bewoner gaat, maar we sluiten niets uit

Danny Gillyns

De zoektocht werd uitgesteld omdat na het blussen enkel de voorgevel en een stuk van de achtergevel nog overeind stonden. “Die moesten we eerst neerhalen alvorens de manschappen de zoektocht naar de man veilig konden aanvatten”, zegt Gillyns. Er kwam ook een puinhond die mee speurde naar de man, die mogelijks bedolven werd. “De man werd gisteren nog gezien in de straat”, verklaart Gillyns. “Maar we vonden hem niet meteen en hoorden nergens iets over waar hij zou kunnen zijn, dus de kans was groot dat hij zich onder het puin bevond. Intussen hebben we een lichaam en het hondje gevonden. De kans is groot dat het om de bewoner gaat, maar we mogen niets uitsluiten.” Dinsdag volgt een autopsie.

Mogelijke verspreiding van vuur voorkomen

De buren vreesden even voor een overslag. “De hond van de buren was gaan lopen, maar is intussen terecht”, vertelt Steve Pay, een buur van enkele huizen verderop. “Zijn baasjes vreesden even dat het vuur ook op hun woning zou overslaan. De brandweer kon dat gelukkig nog net voorkomen. De wind zat gelukkig richting de naastgelegen paardenwei. Had dat niet het geval geweest, had de brand zich makkelijk verder verspreid via de naastgelegen woning en het bos dat vlak aan onze tuinen grenst.”

3 woningbrand in Overijse
Marc Baert woningbrand in Overijse
3 Woningbrand Overijse
Marc Baert Woningbrand Overijse

Lees meer