Mooimakers delen geurboompjes uit aan bestuurders. “Bedankt om niets uit de auto te gooien!”

Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuilnis en sluikstorten, deelde geurboompjes en afvalzakjes uit aan bestuurders die passeren op de parking langs de E40 in Heverlee. Op die manier wil Mooimakers hun nieuwe campagne ‘Bedankt om niets uit je auto te gooien’ in de kijker zetten.

De autobestuurders kregen een afvalzakje en een geurboompje cadeau.
Mooimakers De autobestuurders kregen een afvalzakje en een geurboompje cadeau.

U hebt de borden van Mooimakers ongetwijfeld al zien staan langs de snelwegen. Met de boodschap ‘Bedankt om niets uit je auto te gooien’ wil het initiatief autobestuurders sensibiliseren om de Vlaamse wegen niet te vervuilen. Het actieteam vatte opnieuw post op de parking in Heverlee langs de E40 in Heverlee in de richting van Brussel. Autobestuurders kregen geurboompjes en afvalzakjes cadeau. “Op de boompjes staat de oproep om mensen aan te sporen niets uit de auto te gooien. Het herbruikbare afvalzakje biedt dan weer een ecologische oplossing om je afval ergens kwijt te kunnen in je wagen. Niets doen, volstaat om de autowegen afvalvrij te houden”, aldus Els Gommeren, coördinator van Mooimakers. “Want wie niets uit de wagen gooit, vervuilt niet. Daarom roepen we in deze campagne op om geen actie te ondernemen. Een echte Mooimaker doet namelijk niets in de auto. Die houdt zijn of haar afval netjes bij.”

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jos Dupont

    Zal veel uithalen het is van deze morgen geleden dat ik zag rommel uit een auto kieperen die voor mij reed , en vorige week stopte hier in Wilsele aan het nieuwe zwembad een auto ( Nissan ) tegen het verkeer in om zijne vuilzak in de container van het zwembad te deponeren !! Er staan daar nochtans camera’s ?

Lees meer