Het Begijntjesbad in Overijse is ondertussen al vier maanden dicht, maar wacht nog op de start van de renovatiewerken.
Dieter Nijs Het Begijntjesbad in Overijse is ondertussen al vier maanden dicht, maar wacht nog op de start van de renovatiewerken.

Na de paasvakantie aannemer voor renovatie Begijntjesbad?

Sportschepen Peter Van den Berge (Overijse2002/N-VA) hoopt dat de gemeente na de paasvakantie de aannemer kan toewijzen die de komende maanden het Begijntjesbad moet renoveren. Het zwembad in Overijse is al vier maanden dicht, maar gewerkt werd er nog niet. Volgens het studiebureau komt de einddatum van de werken – eind dit jaar – nog niet in het gedrang.

Begin december ging het Begijntjesbad dicht voor renovatiewerken. Sindsdien moeten zwemmers, clubs en scholen uitwijken naar zwembaden in de buurt. Opvallend: vier maanden na de sluiting, is er nog steeds niet gewerkt in het Begijntjesbad. Wanneer er gestart kan worden, is ook nog niet duidelijk. “We hebben wel twee geïnteresseerde aannemers gevonden”, zegt schepen Van den Berge. “Zij leggen momenteel de laatste hand aan de technische fiches. We hopen na de paasvakantie of begin mei de aannemer voor de werken aan te duiden. Vanaf dan zal duidelijk worden wanneer er gestart kan worden met de werken en hoeveel werkdagen de aannemer nodig heeft.”

Einddatum haalbaar?

Bij de sluiting van het zwembad in december werd gecommuniceerd dat de deuren een jaar dicht zouden blijven. Of die datum nog haalbaar is, is volgens de schepen moeilijk te zeggen. “Het studiebureau gaat ervan uit dat de timing nog steeds realiseerbaar is. We hopen dan ook dat er na de jaarwisseling opnieuw gezwommen kan worden.”

Tijdens de renovatiewerken wordt de technische installatie vervangen, krijgen de inkom, de vloeren en de kleedkamers een opknapbeurt en worden de wildwaterbaan, het zwembad zelf en de buitengevel onder handen genomen. Tot slot moet de vervanging van de verluchtings- en waterbehandelingsinstallatie voor een gezonder en duurzamer Begijntjesbad zorgen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marc De Vos

    Het zwembad had dus 3 maanden langer open kunnen zijn. Rare organisatie vind ik.

Lees meer