Aan het Sint-Martinuscollege in Overijse werd in het verleden al gekampeerd.
Mark Baert Aan het Sint-Martinuscollege in Overijse werd in het verleden al gekampeerd.

Na digitale toewijzing kunnen ouders hun kinderen vanaf nu in secundaire school inschrijven

In het GO! atheneum Zaventem, GO! atheneum Tervuren, het ZAVO in Zaventem, het Heilig-Hartcollege in Wezembeek-Oppem, het Sint-Martinuscollege in Overijse, het GITO in Overijse en het GITO in Tervuren zijn de inschrijvingen voor volgend schooljaar gestart. Ouders die hun kinderen in maart digitaal aanmeldden en die een plaats toegewezen kregen, moeten hen nu inschrijven.

De zeven scholen kozen dit jaar voor het eerst voor een digitaal aanmeldingssysteem om kampeertoestanden te vermijden. Om de beschikbare plaatsen op een objectieve en transparante manier te verdelen, maakte het aanmeldsysteem gebruik van de schoolvoorkeur(en) en van een toevalsfactor, rekening houdend met eventuele voorrang voor broers of zussen van zittende leerlingen of kinderen van personeel. 83 procent van de aanmelders kreeg zijn eerste schoolkeuze, drie procent kreeg een school van een lagere voorkeur en veertien procent kreeg geen school toegewezen. Maar omdat er nog plaatsen vrij kunnen komen, hebben ze nog steeds kans op een plek in één van de zeven scholen. Wanneer er in een school met een reservelijst een plaats vrijkomt, wordt de eerstvolgende op de reservelijst daarvan persoonlijk op de hoogte gesteld.

Aanmelders met een toewijzing kunnen zich sinds woensdag tot ten laatste vrijdag 17 mei in de toegewezen school inschrijven. Op 20 mei starten de vrije inschrijvingen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer