Het nieuwe atletiekpark in Overijse werd goedgekeurd door de Vlaamse Atletiekliga.
Baert Marc Het nieuwe atletiekpark in Overijse werd goedgekeurd door de Vlaamse Atletiekliga.

Nieuw atletiekpark goedgekeurd om officiële wedstrijden te organiseren

Het vernieuwde atletiekpark Den Heurk in Overijse is door de Vlaamse Atletiekliga goedgekeurd om officiële atletiekwedstrijden te organiseren. De werken werden in november afgerond.

Omdat de infrastructuur fors verouderd was en de looppiste bij regenweer telkens onder water kwam te staan, besloot het schepencollege van Overijse om het atletiekpark aan Den Heurk fors te vernieuwen. De werken werden vorig jaar uitgevoerd en waren in november klaar. Behalve een nieuwe, ultramoderne atletiekpiste werd ook de infrastructuur voor andere atletiekdisciplines zoals kogelstoten, verspringen en hoogspringen vernieuwd. Het atletiekpark kreeg zelfs een nationale primeur met een sprinthelling waarop atleten krachttrainingen kunnen houden en een trappencombinatie om ‘core stability’ te trainen.

Recent kwam de Vlaamse Atletiekliga langs om het vernieuwde park te keuren. De Liga zette het licht op groen om officiële atletiekwedstrijden te organiseren. De atletiekvereniging Zoniën Athletics kan vanaf nu een hoop atletieknummers in officieel wedstrijdverband op de kalender zetten. Zo kunnen ze onder meer wedstrijden in de disciplines 60, 80, 110, 150, 200 en 300 meter horde organiseren, net als aflossingswedstrijden, verspringen, hinkstap, hoogspringen, discuswerpen en sprintnummers zoals de 400, 600, 1.000 en 1.500.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer