Nieuwe geluidsschermen E411 moeten dorpskern leefbaarder maken

Het schepencollege is tevreden nu de Vlaamse overheid 1,2 miljoen euro investeert in bijkomende geluidsschermen en de vervanging van verouderde schermen langs de E411. Dat moet de dorpskern van Jezus-Eik leefbaarder maken.

Vlaanderen investeerde in onze provincie vijf jaar geleden voor het laatst in geluidswerende maatregelen. De overheid maakt nu een inhaalbeweging door 13 miljoen euro vrij te maken, waarvan 1,2 miljoen euro voor nieuwe geluidsschermen en de vervanging van verouderde exemplaren langs de E411 in Overijse. Broodnodig, zo vindt het schepencollege. De huidige schermen dateren immers al van 1983, en zijn slechts 2,6 tot 3,6 meter hoog. De nieuwe schermen zullen tot 6 meter hoog zijn, en dat over een afstand van ruim één kilometer.


Vlaanderen draagt dan wel het leeuwendeel van de kosten, maar er wordt ook aan de gemeente Overijse een beperkte bijdrage gevraagd. De gemeente kan zo de weg vrijmaken voor het masterplan Jezus-Eik. Dankzij de nieuwe schermen zal de leefbaarheid in de dorpskern er al op vooruitgaan. (RDK)

Lees meer