Langs de Dreef in Overijse worden momenteel tientallen bomen gekapt.
Baert Marc Langs de Dreef in Overijse worden momenteel tientallen bomen gekapt.

Oude en zieke bomen gekapt langs Dreef

Wie dezer dagen langs de Dreef tussen Overijse en Huldenberg rijdt, kan er niet naast kijken: heel wat bomen liggen er neer. Het gaat om een noodzakelijke kap van oude en zieke bomen. Voorts voert de provincie er ook werken uit in en rond de IJse.

“De hoge bomen die momenteel gekapt worden, staan op privéterrein”, zegt burgemeester Inge Lenseclaes (Overijse2002/N-VA). “Bij stormweer vielen er om de haverklap oude en zieke bomen op het fietspad en de weg. Daarom hebben we de eigenaar gevraagd om maatregelen te nemen. Hij vroeg en kreeg inmiddels een kapvergunning van het Agentschap Natuur en Bos (ANB) en is met de werken gestart. Uiteraard zorgt dit momenteel voor een speciaal zicht, maar de werken worden puur voor de veiligheid uitgevoerd.”

Wat verderop heeft de provincie Vlaams-Brabant dan weer een hele hoop struiken tussen de bomen gerooid en worden er werken uitgevoerd in en rond de IJse. Nadien komen er houten paaltjes langs de oever van de rivier.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer