Brussels justitiepaleis, waar de man berecht werd
Baert Marc Brussels justitiepaleis, waar de man berecht werd

Parket wil doorgeslagen ex ver weg van de fles houden

Een dertiger uit Overijse riskeert 8 maanden cel met uitstel voor verschillende gewelddadige incidenten. 

De man ging op 2 augustus tot drie maal toe door het lint tegenover zijn ex-vriendin. Om 16 uur moest de politie bij de woning van zijn ex-vriendin tussenkomen nadat hij een tuintafel had vernield. De buren hadden hem aan het ‘werk’ gezien en belden hierop de politiediensten. Ze slaagden erin hem te kalmeren en stelden een P.V. op. Veel hielp dit niet want een uur later stond hij opnieuw aan de woning. Nu had hij het aan de stok gekregen met zijn ex. Hierbij gaf hij haar enkele slagen met de vlakke hand op het gezicht en deelde hij een kniestoot uit. 

Wie dacht dat de man nu eindelijk bedaard was, kwam bedrogen uit. In de vooravond maakte hij nogmaals amok in de buurt van haar woning. Nu bleef het slechts bij verbaal geweld. “Ik herinner me er niets van. Ik was stomdronken”, gaf de man bij zijn verhoor toe tegen de politie. “Meneer is al meerdere malen in aanraking gekomen met het gerecht. Alcohol en drugs zijn een constante in zijn leven”, aldus het parket. Daarom vroeg het openbaar ministerie om als probatievoorwaarde een alcoholverbod op te leggen. Uitspraak op 8 april.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • paul stockmans

    Lachwekkend ! Misschien een alkoholslot op zijn mond zetten ?

  • ANN LIMBOS

    Zet hem lang genoeg vast, ideaal om af te kicken.

Lees meer